De beoogde uitbreiding van Madrid Airport

De Spaanse minister, Pedro Sánchez, heeft een investering aangekondigd op het vliegveld van Madrid. De luchthaven krijgt in totaal 2,4 miljard euro om het een van de snelst groeiende vliegvelden in Europa te maken. Het is de grootste investering in een vliegveld in de laatste 10 jaar.

Vanzelfsprekend creëert het banen, zowel direct als indirect. Ook heeft het een directe invloed op het bruto binnenlands product van Spanje. AENA, de beheerder van de vliegvelden in Spanje en dus ook van Madrid Airprot, heeft gezegd dat er geen nieuwe terminals zullen komen. Dat is beter van niet aangezien Madrid Airport al 4 terminals heeft. Het geld zal gaan naar het uitbreiden en verbeteren van de huidige faciliteiten waarbij er 700 miljoen euro gaat naar terminal 1/2/3 en maar liefst 1,7 miljard naar terminal 4.

De renovatiewerken zullen in 2031 beginnen, 7 jaar na de aankondiging. Op dit moment wordt 51% van de vluchten uitgevoerd door vliegtuigmaatschappijen uit de Oneworld alliantie, waaronder Iberia en British Airways.