Luchtruim boven Madrid Airport gesloten vanwege drones

Maandagochtend hebben twee piloten drones boven het vliegveld van Madrid gezien. Hierop is een veiligheidsprotocol geactiveerd die het vliegveld sloot.

Het protocol heet Rate 0 en heeft tot gevolg gehad dat een massa vluchten een omleiding kregen. Vliegtuigen met bestemming Madrid landden ergens anders en vliegtuigen die moesten vertrekken werden aan de grond gehouden.

Deze situatie lijkt op het incident van Gatwick Airport, waar tussen 19 en 21 december 2018 honderden vluchten gecanceld werden door het zien van drones. In het geval van Madrid Airport lijken de drones geen geannuleerde vluchten veroorzaakt te hebben.

De melding kwam rond 12:40. De verwachting is dat het minimaal 2 uur zal duren.

Update 14:27 – inmiddels lijken er weer vluchten te vertrekken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.