Airport Adolfo Suarez Madrid-Barajas nieuwe naam van vliegveld Madrid

De Spaanse overheid heeft laten weten dat ze Madrid-Barajas Airport willen hernoemen naar Adolfo Suarez, de man die de eerste democratisch gekozen minister-president was na dictator Franco.

De man overleed eergisteren op 81 jarige leeftijd. Hij wordt genoemd als de belangrijkste man in de transitie van Spanje van een dictatoriaal naar een democratisch bewind. Madrid-Barajas Airport zal dan ‘Airport Adolfo Suarez Madrid-Barajas gaan heten. Een woordvoerder van het Spaanse ministerie van infrastructuur vertelde dat Spanje hem op deze manier kan eren. Adolfo Suarez heeft een historische rol gespeeld, en dat mag nooit worden vergeten.

Spanje heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd na het overlijden van de oud minister-president.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.