Tientallen daklozen wonen op Madrid Airport

Een stuk of 30 daklozen wonen op Madrid Airport. Dit aantal is in de winter iets hoger (42), maar er wonen 30 mensen permanent op het vliegveld. Onder andere vanwege de economische crisis (de werkloosheid in Spanje is 24%!) wonen er veel daklozen in terminal 4. De warmte, de veiligheid en de gratis toiletten zorgen ervoor dat ze blijven. Niet alleen Spanjaarden hebben zich op het vliegveld gevestigd, ook daklozen uit andere landen van de EU zoals Bulgarije leven inmiddels op het vliegveld.

Bouwsector in Spanje zorgt voor meer daklozen op het vliegveld

De politie doet er niets aan zolang ze niet hinderlijk zijn. Ze kunnen op een goede dag €15 bij elkaar bedelen, een bedrag dat ze op de straten van steden zoals bijvoorbeeld Madrid niet halen. Het is duidelijk dat de economische crisis zeker de allerarmsten heeft getroffen, want een flink deel van de daklozen zijn werkloze bouwvakkers. De bouwsector in Spanje is helemaal stil komen te liggen sinds het begin van de crisis in 2008, en dat is nu duidelijk te zien op Madrid Airport.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.