De bestemmingen van Madrid Airport in 2024

Madrid Airport is een erg groot vliegveld (meer dan 60 miljoen passagiers in 2023). Dit is de reden dat er ontzettend veel maatschappijen zijn die vliegen vanaf vliegveld Madrid-Barajas. Omdat Nederlanders niet heel veel hebben aan het feit dat Uzbekistan Airways hiervandaan naar de hoofdstad van Uzbekistan vliegt, hebben wij hier een samenvatting van de bestemmingen neergezet.

Vanaf Nederlandse vliegvelden naar Madrid Airport – 2024

  • Air Europa en KLM vliegen naar Amsterdam Schiphol Airport. Air Europa is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waar KLM ook een onderdeel van is. De twee luchtvaartmaatschappijen vliegen erg vaak heen en weer tussen de twee vliegvelden.
  • Iberia (Express) vliegt naar Amsterdam. Iberia Express is de low cost dochter van Iberia. Het is net als de moedermaatschappij lid van de luchtvaartalliantie oneworld. Iberia heeft de meeste bestemmingen vanaf Madrid Airport van alle airlines.
  • Ryanair vliegt 4 tot 5x per week vanaf Eindhoven naar Madrid. Ryanair is in aantallen passagiers de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa. Vanaf Madrid Airport kun je eenvoudig naar een van de andere Ryanair bestemmingen.

Vanaf Belgische vliegvelden naar Madrid Airport

  • Met Air Europa, Iberia, Ryanair en Brussels Airlines kun je naar Madrid Airport vliegen vanaf Brussel Airport. Brussels Airlines wordt na het faillissement van Sabena ook wel de nationale luchtvaartmaatschappij van België genoemd.
  • Ryanair vliegt ook vanaf Madrid naar Charleroi Brussels South Airport.